Tom Van den Eede

Huisarts

Tom Van den Eede (1974) is sinds 2004 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Na zijn studie geneeskunde KULeuven (1999), koos hij voor het huisartsenvak, net zoals zijn vader.

Meteen na zijn afstuderen als huisarts (2001) verhuisde hij met zijn vrouw en oudste zoon naar Nederland. In de jaren hierna in diverse huisartsenpraktijken en verpleeghuizen gewerkt in het midden van het land, meestal voor langere duur.

Vanaf 2005 praktijkhouder op de Vermeerstraat. Vanaf 2015 ook actief in het begeleiden van huisartsen in opleiding voor het AmsterdamUMC. Sinds 2018 Erkend Kwaliteitsconsulent (EKC).

Bijzondere aandachtsgebieden: ouderengeneeskunde, cardiologie, werking en bijwerkingen van medicatie, palliatieve zorg en het bewegingsapparaat/cyriax injecties.

Tom woont in Baarn met zijn echtgenote en jongste zoon.

Hobby’s: roeien, hardlopen en in de tuin werken.

Mariëlle Bergmeijer

Huisarts

Wybke van der Wulp

 

Huisarts

Wybke van der Wulp (1978) is huisarts sinds 2013.
Door nieuwsgierigheid gedreven heeft zij op diverse plekken op de wereld binnen de geneeskunde gewerkt. Tijdens haar studie liep zij stage en woonde een half jaar in respectievelijk Australië en Kenia. Als huisarts heeft zij gedurende vier jaar in een stadspraktijk in Nieuw-Zeeland gewerkt. Dit alles heeft gezorgd voor een brede horizon.
In 2017 keerde zij naar Nederland terug en werd Amersfoort haar (reeds vertrouwde) thuis.
Sinds halverwege 2020 werkt ze als vaste kracht met veel enthousiasme bij de huisartsen van Amersfoort Zuid.
Naast de huisartsgeneeskunde deed zij ervaring op als arts in de neurologie, gynaecologie/obstetrie, jeugd gezondheidszorg en psychiatrie.
Behalve van haar gezin en haar werk houdt Wybke erg van muziek (maken), voetbal, kitesurfen en wandelen met de hond.

Tijdelijke waarnemende huisarts

 

Huisarts 

Nienke Goedegebuure

Huisarts in opleiding

Nienke Goedegebuure (1987) is sinds maart 2021 als huisarts in opleiding werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Na het afronden van de geneeskundestudie (2012) heeft ze als arts in de kindergeneeskunde en ouderenzorg gewerkt. Ze is gepromoveerd op onderzoek naar systemische jeugdreuma en andere zeldzame ontstekingsziekten bij kinderen. De huisartsgeneeskunde trekt haar aan vanwege de diversiteit aan patiënten en ziektebeelden en de langdurige band die de huisarts met patiënten opbouwt. Nienke woont in Utrecht met haar man, dochter (4 jaar) en zoons (tweeling van 1,5 jaar).

Marije Reynders

Physician Assistant

Diabeteszorg – Huisartsenzorg

Marije Reynders is sinds november 2020 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Na het afronden van haar opleiding tot verpleegkundige (2001), is zij afgestudeerd als Physician Assistant (2008).

Zij heeft als Physician Assistant in het ziekenhuis gewerkt in verschillende specialismen waaronder nierziekten en maag, darm, lever. De overstap naar de huisartsenzorg heeft zij gemaakt vanwege de veelzijdigheid, het langdurig persoonlijk contact met patiënten, waarbij naast behandeling ook preventie een belangrijke plaats inneemt.

Het beroep Physician Assistant geeft mogelijkheden om zelfstandig medische taken uit te voeren. Als Physician Assistant ondersteunt Marije de huisartsen in de medische zorg aan patiënten met chronische ziekten zoals diabetes en de algemene huisartsenzorg.

Marije woont in Houten met haar man, twee kinderen en vier huisdieren. 

Marjon Smulders 

Praktijkondersteuner Chronische Zorg 

Praktijkondersteuner Chronische Zorg

Bernardijn Maaskant

Bernardijn Maaskant

Psycholoog – praktijkondersteuner GGZ

Bernardijn Maaskant is sinds november 2018 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Opgegroeid op het Groningse platteland in een huisartsengezin heeft zij, na haar opleiding HBO verpleegkunde in Leiden, in 1998 haar studie Psychologie (Klinische- en Neuropsychologie) afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen jaren werkte zij als psycholoog met aandachtsgebieden: medische psychologie, stemmingsstoornissen, burn-out, chronische lichamelijke pijnklachten, obesitas en eetstoornissen. De overstap naar de huisartsenpraktijk maakte zij vanwege de diversiteit aan patiënten, korte lijnen in de samenwerking en: er is nooit een dag hetzelfde. Als POH GGZ  biedt zij samen met haar collega Cora Welink ondersteuning, begeleiding en kortdurende behandeling aan patiënten met psychische en psychosociale klachten. Denk daarbij aan somberheid, stress gerelateerde klachten, angst, verlies, burn-out, relationele- en levensfase problemen. In de gesprekken maakt zij gebruik maakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, ACT, schematherapie. Indien een verwijzing is geïndiceerd naar bijvoorbeeld een vrijgevestigd psycholoog, behandelinstelling of wijkteam, dan wordt met de patiënt en de huisarts overlegd wat het beste zou kunnen aansluiten bij de hulpvraag. Bernardijn woont in Amersfoort met haar echtgenoot en 2 dochters. Mountainbiken met een paar vriendinnen is één van haar favoriete activiteiten. 

Cora Welink

Praktijkondersteuner GGZ

Berdien Kremer

Doktersassistente – spreekuurondersteuner huisarts 

Birte Proper

 

Doktersassistente – reizigersadvisering

Martha van Deelen

 

Doktersassistente

Eunice Scheuer

Doktersassistente 

Anne Grünbauer

Doktersassistente 

Monica Knijf

Doktersassistente

Christina van Dusschoten

Doktersassistente i.o.

Renata Keller

Doktersassistente i.o.

Suzanne van Meeuwen

POH-GGZ jeugd

Ik ben Suzanne van Meeuwen. Ik ben werkzaam als POH-GGZ jeugd. Ik heb de studie kind en jeugdpsychologie afgerond en heb ervaring met het werken middels cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfulness. Gezinnen komen bij mij met verschillende hulpvragen. Misschien is uw kind angstig, somber of speelt er stress en spanning thuis. Ik kijk graag samen met ouders en kinderen wat de hulpvragen zijn en kan helpen in de doorverwijzing naar de meest passende hulp. Ook kan ik kortdurende (5-8 gesprekken) begeleiding bieden. Ik vind het belangrijk om holistisch te werken en zoek daarom ook graag de samenwerking op met personen die belangrijk zijn in de omgeving van het gezin ( school, familie, sportclub). Uiteraard alleen als daar toestemming voor wordt gegeven. Daarnaast heb ik goede contacten met het wijkteam en organisaties in de buurt en zijn hierdoor de lijnen kort. Voor meer informatie over de functie kunt u de folder bekijken op https://huisartseneemland.nl/wp-content/uploads/2018/07/JGGZ.pdf 

Elisa Dijkhuis

Manager, tevens huisarts in opleiding elders