Huisartsen/praktijkhouders

tom_van_den_eede

Tom Van den Eede

Werkdagen: alle werkdagen behalve donderdag

Tom Van den Eede (1974) is sinds 2004 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Na zijn studie geneeskunde KULeuven (1999), koos hij voor het huisartsenvak, net zoals zijn vader.

Meteen na zijn afstuderen als huisarts (2001) verhuisde hij met zijn vrouw en oudste zoon naar Nederland. In de jaren hierna in diverse huisartsenpraktijken en verpleeghuizen gewerkt in het midden van het land, meestal voor langere duur.

Vanaf 2005 praktijkhouder op de Vermeerstraat. Vanaf 2015 ook actief in het begeleiden van huisartsen in opleiding voor het AmsterdamUMC. Sinds 2018 Erkend Kwaliteitsconsulent (EKC). In 2023 het diploma Abdominale Echografie behaald.

Bijzondere aandachtsgebieden: ouderengeneeskunde, cardiologie, werking en bijwerkingen van medicatie, palliatieve zorg en het bewegingsapparaat/cyriax injecties.

Tom woont in Baarn met zijn echtgenote.

Hobby’s: roeien, hardlopen en in de tuin werken.

Elisa Dijkhuis

Werkdagen: alle werkdagen behalve      maandag

Elisa Dijkhuis (1975) is vanaf april 2022 huisarts bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Eerder was zij verantwoordelijk voor de verbouwing van de praktijkpanden naar een gezondheidscentrum. 
Afgestudeerd in 2018 als basisarts aan de Universiteit van Leiden, aansluitend gewerkt in een verpleeghuis in Amersfoort. De huisartsopleiding onder meer in praktijken in Mijdrecht en Lelystad gedaan. 
Elisa behaalde eerder een master in toegepaste ethiek, werkte als adviseur bij een forensisch onderzoeksbureau in Rotterdam en ondersteunde met haar eigen bedrijfje zorgorganisaties bij ethische dilemma’s. 
Het huisartsenvak vindt ze prachtig. Het biedt naast eindeloze afwisseling steeds weer de uitdaging om in de korte tijd van een consult de ander zo goed mogelijk te verder te helpen.
Elisa is geregistreerd als reizigersgeneeskundig huisarts en heeft het diploma Abdominale Echografie behaald.
Hobby’s: tennissen, hardlopen, lezen, klussen.

Huisartsen

Mariëlle Bergmeijer

Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag

 

….

Wybke van der Wulp

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag

Wybke van der Wulp (1978) is huisarts sinds 2013.
Door nieuwsgierigheid gedreven heeft zij op diverse plekken op de wereld binnen de geneeskunde gewerkt. Tijdens haar studie liep zij stage en woonde een half jaar in respectievelijk Australië en Kenia. Als huisarts heeft zij gedurende vier jaar in een stadspraktijk in Nieuw-Zeeland gewerkt. Dit alles heeft gezorgd voor een brede horizon.
In 2017 keerde zij naar Nederland terug en werd Amersfoort haar (reeds vertrouwde) thuis.
Sinds halverwege 2020 werkt ze als vaste kracht met veel enthousiasme bij de huisartsen van Amersfoort Zuid.
Naast de huisartsgeneeskunde deed zij ervaring op als arts in de neurologie, gynaecologie/obstetrie, jeugd gezondheidszorg en psychiatrie.
Behalve van haar gezin en haar werk houdt Wybke erg van muziek (maken), voetbal, kitesurfen en wandelen met de hond.

Onno Lignac

Werkdag: vrijdag

 

Huisarts in opleiding

Gijs van Woerden

Werkdagen: 

Physician Assistant

Marije Reijnders

Werkdagen: dinsdag, donderdagochtend, vrijdagochtend

Marije Reijnders is sinds november 2020 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Na het afronden van haar opleiding tot verpleegkundige (2001), is zij afgestudeerd als Physician Assistant (2008).

Zij heeft als Physician Assistant in het ziekenhuis gewerkt in verschillende specialismen waaronder nierziekten en maag, darm, lever. De overstap naar de huisartsenzorg heeft zij gemaakt vanwege de veelzijdigheid, het langdurig persoonlijk contact met patiënten, waarbij naast behandeling ook preventie een belangrijke plaats inneemt.

Het beroep Physician Assistant geeft mogelijkheden om zelfstandig medische taken uit te voeren. Als Physician Assistant ondersteunt Marije de huisartsen in de medische zorg aan patiënten met chronische ziekten zoals diabetes en de algemene huisartsenzorg.

Marije woont in Houten met haar man, twee kinderen en vier huisdieren.

Praktijkondersteuner Somatiek

Marjon Smulders

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag

Assistentes

Birte Proper

Doktersassistente.

Reizigersadvies

Berdien Veldhuizen

Dokersassistente en spreekuurondersteuner.

Reizigersadvies 

 

Berdien Veldhuizen is sinds januari 2017 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid.
Na 5 jaar te hebben gewerkt in een verpleeghuis zocht ze naar een nieuwe uitdaging en is ze de opleiding doktersassistente gaan doen. Dit werk doet ze nu met veel plezier.
Het patiënten contact in combinatie met de medische handelingen maakt dat ze het werk leuk en uitdagend vindt.
In 2020 heeft ze een scholing afgerond als spreekuur ondersteuner. En sinds 2022 geeft ze daarnaast ook reizigersadvisering.
Berdien woont samen met haar man in Barneveld en verwachten in juli 2023 hun eerste kindje. Ze zoekt in haar vrije tijd graag de gezelligheid op bij vrienden en familie, of vermaakt zich met wandelen en schilderen.

Martha van Deelen

Dokersassistente 

Eleen van Galen

Roelie Kadioglu

Ellen Gort

Assistentes

POH-GGZ

Bernardijn Maaskant

Psycholoog/POH-GGZ

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag

Bernardijn Maaskant is sinds november 2018 werkzaam bij Huisartsen Amersfoort Zuid. Opgegroeid op het Groningse platteland in een huisartsengezin heeft zij, na haar opleiding HBO verpleegkunde in Leiden, in 1998 haar studie Psychologie (Klinische- en Neuropsychologie) afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. De afgelopen jaren werkte zij als psycholoog met aandachtsgebieden: medische psychologie, stemmingsstoornissen, burn-out, chronische lichamelijke pijnklachten, obesitas en eetstoornissen. De overstap naar de huisartsenpraktijk maakte zij vanwege de diversiteit aan patiënten, korte lijnen in de samenwerking en: er is nooit een dag hetzelfde. Als POH GGZ  biedt zij samen met haar collega Cora Welink ondersteuning, begeleiding en kortdurende behandeling aan patiënten met psychische en psychosociale klachten. Denk daarbij aan somberheid, stress gerelateerde klachten, angst, verlies, burn-out, relationele- en levensfase problemen. In de gesprekken maakt zij gebruik maakt van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, ACT, schematherapie. Indien een verwijzing is geïndiceerd naar bijvoorbeeld een vrijgevestigd psycholoog, behandelinstelling of wijkteam, dan wordt met de patiënt en de huisarts overlegd wat het beste zou kunnen aansluiten bij de hulpvraag. Bernardijn woont in Amersfoort met haar echtgenoot en 2 dochters. Mountainbiken met een paar vriendinnen is één van haar favoriete activiteiten. 

Cora Welink

POH-GGZ

Werkdag: woensdagochtend, donderdag

Hanneke van der Kamp

POH-GGZ jeugd

Werkdag: tijdelijk afwezig

Ik ben Hanneke van der Kamp en ik werk in deze huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner Jeugd.

Veel kinderen en jongeren zijn wel eens somber, opstandig of zitten een poosje minder lekker in hun vel.
Vaak gaat dit vanzelf weer over. Soms is er wat hulp nodig en is het goed om met een deskundige te praten.

Ook ouders kunnen ondersteuning krijgen wanneer gedrag van hun kind leidt tot problemen thuis of op school.

Samen kijken we wat er nodig is. Vraag je huisarts naar de mogelijkheden.